0515 750 562

Levend Stratego

vanaf/per persoon 14.50
  • Anders

Omschrijving

Dit buitenspel is goed voor de teambuilding.

Levend Stratego heeft alles wat een goed buitenspel moet hebben. Het is een jacht-spel, je jaagt iemand op, of je bent voor iemand op de vlucht. Je kunt in de aanval gaan, maar ook kun je je verstoppen om in een hinderlaag anderen op te wachten.

Het is een spel van tactiek, communicatie en samenwerking. Teambuilding dus. Je bent nooit oppermachtig, en juist de zwaksten vormen het grootste gevaar voor de sterksten. En ben je gepakt, dan ga je in een andere rol het spel verder spelen.

Het Levend Stratego is geïnspireerd op het bordspel Stratego. Er zijn kaartjes met verschillende rangen. Iedere speler krijgt een kaartje en gaat daarmee het veld in. Als je een speler van de andere partij tegenkomt kan je die tikken, en als dat gebeurd is, worden de kaartjes vergeleken. Degene die het kaartje gewonnen heeft neemt het kaartje af, en speelt verder met zijn oude kaartje. Pas als je kaartje is afgepakt, kan je bij je post een ander kaartje halen.

De kaartjes hebben rangen die variëren van Spion (het laagst) tot Maarschalk (het hoogst). Sommige kaartjes hebben een speciale betekenis. Zo kan de Spion de Maarschalk slaan. De Bom (ook genoemd ‘Landmijn’) wordt beschouwd als de machtigste rang. De Bom mag ook tikken en kan alleen verslagen worden door de Mineur. De Mineur is trouwens zelf een vrij lage rang, en moet dus oppassen dat hij zelf niet door een hogere getikt wordt. Op de kaartjes is de rangorde aangegeven. Kaartje met hogere rang wint van een lagere rang.

Prijs: Vanaf € 14,50