0515 750 562

Een verrassend groepsuitje in Zuidwest Friesland

vanaf/per persoon 95.00
  • Friese dingen doen

Omschrijving

Leer één van de mooiste delen van Friesland kennen tijdens dit groepsuitje. Je komt in vier van de elf Friese steden, die allemaal hun opmerkelijke bijzonderheden hebben. Tijdens de toer vertelt onze toergids verrassende wetenswaardigheden. Het is een dagprogramma. 

De eerste stop is bij de ijs/kaasboerderij nabij Workum. De boer of boerin vertelt graag hoe het allemaal bereid wordt. Misschien een kaasje mee voor thuis…?

Workum kent een rijke geschiedenis en tegenwoordig vind je er een rijke verzameling aan kunst en cultuur. Je krijgt volop de gelegenheid om rond te kijken. Een prachtig stadje met veel monumentale panden. Natuurlijk ga je ook naar het vermaarde Jopie Huisman Museum.

In restaurant de Gulden Leeuw in het hart van Workum bij het oude Waag-gebouw wordt rond het middaguur een originele Friese koffietafel geserveerd.

Na de lunch gaat het richting Hindeloopen. Je wandelt door de Kalverstraat, want die hebben ze daar ook, en brengt een bezoek aan een galerie met Hindelooper schilderkunst. De schilder geeft er uitleg. Niet in het Hylpers (Hindeloopers) hopelijk, want dat verstaan Friezen zelfs niet eens. Het Hindelooper dialect en de Hindelooper schilderkunst maken van Hindeloopen opmerkelijke enclave in het Friese land.‘s Zomers en ‘s winters is het goed toeven in het schitterende stadje aan de voormalige Zuiderzee.

De bus zet vervolgens koers naar het dorp Molkwar (van ouds Molkwerum). Het bekend om de Molkwarder koek. Dat wordt dus thee of koffie met koek. Stavoren is de volgende halteplaats in deze bijzondere toer. Onze gids vertelt u graag de sage van het Vrouwtje van Stavoren en nodigt u uit voor een kleine visproeverij.

Terug in Bolsward gaat vast een goed glas er wel in. Dan doen we bij de Friese Bierbrouwerij, want, Friesland heeft zijn eigen bier. Whisky trouwens ook, maar dat vertellen ze u daar met alle soorten van genoegen.

Een warm/koud buffet of een a la carte diner bij de bierbrouwer kan het culinaire slot zijn van deze bijzondere Friese toer, maar je kunt er ook voor kiezen om elders deze dag te besluiten.

Prijs: vanaf € 95,00