0515 750 562

Een smakelijke verkenning van Sneek

vanaf/per persoon 25.00
  • Friese dingen doen

Omschrijving

Een bijzonder groepsuitje in Sneek

De Waterpoort is het karakteristieke beeldmerk van Sneek. Deze poort, ooit één van de toegangspoorten van de stad Sneek, is normaliter hermetisch gesloten, maar voor deze gelegenheid opent de poortwachter voor jullie de toegangsdeur.

In de Waterpoort wacht je een bijzondere kennismaking met Friesland: de Inburgeringscursus Fries. Friese woorden, Fries tellen, vreemde Friese gebruiken en natuurlijk het Fries volkslied. Binnen de kortste keren voel je je een Fries. We gaan het meteen testen met ons fotospel. Wie is wie. Mata Hari is misschien nog wel te herkennen, maar wie zijn die anderen?

De ultieme kennistest is er met het Friese petje op, petje af. Heeft iedereen goed opgelet? Nee…dan doen we de test met het zwaard van Grutte Pier…

Na de theorie…storten we ons op de praktijk. Onder leiding van onze gids wandelen jullie naar de gezellige Galigastraat. Een Meester banketbakker serveert in zijn zaak koffie met de originele en vele malen bekroonde Oranjekoek. Proef Friesland. Daarna wordt je rondgeleid door het hart van Sneek met tal van historische gebouwen en bijzondere plekken, die allemaal hun eigen verhaal hebben.

Je wandeltour eindigt bij de Beerenburg distilleerderij van de Weduwe Joustra. Al meer dan 150 jaar wordt hier originele beerenburg gemaakt volgens het aloude recept van kruidendokte Hendrik Beerenburg. Je krijgt een rondleiding en gaat uiteraard ook beerenburg proeven en andere lekkere drankjes die de nazaten van de Weduwe produceren.