0515 750 562

De beerenburgproeverij

vanaf/per persoon 21.00
  • Proeverijen

Omschrijving

Met een heuse beerenburgproeverij zet Frieslandevents.nl alle echte beerenburgers, die er in Nederland worden gedistilleerd, op een rij. De veertien beerenburgmerken, die op de markt worden gebracht, smaken allemaal verschillend. De een is wat zoeter, de ander wat sterker, of juist wat milder. Iedere beerenburg heeft een karakteristieke smaak. Dit is een prima bedrijfsuitje of groepsuitje voor genieters.

Tijdens de beerenburgproeverij geeft de beerenburgdeskundige, de Beerenburgoloog, uitleg over de beerenburg. Hoe wordt het gemaakt? Welke kruiden worden gebruikt? Wie was Hendrik Beerenburg? Daarna mogen de beerenburgers geproefd worden. Op een lijst kunnen de deelnemers aan dit groepsuitje hun bevindingen noteren.Er wordt opnieuw geproefd, maar nu is het een blinde proeverij. Aan de hand van de eerder opgedane kennis moeten de juiste merknamen worden genoteerd. Wie de meeste beerenburgers goed heeft, wordt benoemd tot Beerenburgridder.

Extra leuk wordt het als de beerenburgproeverij wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoek aan de Beerenburgdistilleerderij van de Weduwe Joustra in Sneek, met daarna een bezoek aan de karakteristieke Waterpoort.

Maar de proeverij is natuurlijk ook goed te combineren met onze originele en ludieke  Inburgeringscusus Fries van Frieslandevents.nl. Of wat dacht je van de Fryske bingo met Fryske prijzen…